Tulospalvelu, tilastokorjaukset ja ohjeet

26.9.2017

Ohessa Jääkiekkoliiton viesti välitettäväksi kaikille otteluiden tilastointia tekeville toimijoille:

Otteluiden tilastointiohjeista:

Kaikessa tulospalvelutoiminnassa toimintaa ohjaa Tulospalveluohje. Se löytyy Jääkiekkoliiton internetsivuilta www.finhockey.fi 

--> Joukkueelle--> materiaalipankki --> toimitsijat.

Tulospalveluohjeessa on kerrottu, kuinka toimitaan otteluissa, että asianmukaiset tiedot saadaan toimitettua järjestelmän kautta kaikille asioista kiinnostuneille (joita on kymmeniä tuhansia viikoittain). Tulospalvelua ei siis tehdä Jääkiekkoliitolle, vaan kaikille pelaajille ja jääkiekosta kiinnostuneille ihmisille.

Ohjeessa on myös kerrottu, kuinka toimitaan, jos kaikki ei syystä tai toisesta onnistunutkaan.

Sitä varten on olemassa ohjeessa mainittu sähköpostiosoite, jonne KAIKKI tulospalveluun (tuloksiin ja tilastoihin) tarkoitetut viestit lähetetään: tulospalvelu@finhockey.fi

Ottelusiirrot anotaan simo.paganus@finhockey.fi sekä otteluohjelman kellonajat ja pelipaikat päivitetään itse Palvelusivustolla.

Pyydän tutustumaan syvällisemmin ainakin seuraaviin asioihin ohjeissa:

  • Kaikki maalin tekijät ja syöttäjät hoidetaan paikan päällä kuntoon ennen kuin tuomarit allekirjoittavat pöytäkirjan. Jos tilastoija yhä edelleen sulkee ottelun (miksi?) ennen kuin tuomaristo allekirjoittaa pöytäkirjan, jonka vuoksi niitä muutoksia ei voi järjestelmään tehdä, niin siinä tapauksessa ne korjataan käsin tulosteeseen, jonka kirjuri sitten skannaa ilmoitettuun osoitteeseen, kun tuomaristo on sen allekirjoittanut. Kun nimet on pöytäkirjassa, niin muutoksia maalintekijöihin ja syöttäjiin ei enää tehdä.
  • Muiden korjauspyyntöjen osalta ohjeessa on mainittu, kuka tekee pyynnöt, miten, minne ja millä tavalla.
  • Materiaalipankissa on ohje nimeltään: ”Verkko-ongelman korjaaminen TiTussa”. Se pitää jokaisen tilastoijan lukea, koska silloin tilastoija tietää mitä tehdään, kun TiTussa on lähetysjono, joka ei purkaannu. Ohje on hyvä myös tulostaa, jotta se on saatavilla silloin kun tarve tulee. Joskus ohjeen mukaiset toimenpiteet on tarvinnut tehdä toistamiseen ennen kuin jono on purkautunut, mutta jono ei purkaudu tekemättä mitään tai sulkemalla ohjelma.
  • Jos syystä tai toisesta paikan päällä tilastointi epäonnistuu, niin koska järjestelmässä ottelua ei ole pelattu loppuun, tilastointi on tällöin avoinna seuraavaan yöhön kello 02:een saakka. Tilastoinnin pystyy siis sulkemaan ja jatkamaan siitä mihin jäi, tai ihan viime kädessä tekemään esim. kotoa , jossa internet toimii. Tekemällä ottelu loppuun, myös otteluiden tilastot ja sarjataulukot päivittyvät ajallaan, eikä vasta seuraavalla viikolla.

 

Terveisin

 

Jussi Heiskamo

Toimitsija- ja tilastointikoordinaattori / Coordinator, Off-Ice Officials and Statistics
Suomen Jääkiekkoliitto / Finnish Ice Hockey Association