KJT Hockeyn linjaus muissa seuroissa pelaavien pelaajien osallistumisesta toisen asteen urheiluvalmennuksen lajiharjoituksiin

26.2.2018

Keski-Uudellamaalla on kuluvan lukuvuoden aikana käynnistynyt laajamittaisesti toisen asteen oppilaitoksien opiskelijoille mahdollistettu urheiluvalmennusohjelma. Ohjelmaa toteutetaan osittain yhteistyössä alueen urheiluseurojen kanssa. Tässä yhteistyössä myös KJT Hockey on mukana mahdollistamassa seuran pelaajille lajinomaista harjoittelua tukevaa aamujäätoimintaa, osana urheiluvalmennuksen kokonaisuutta.

 

Keravan ja Tuusulan lukioiden opiskelijoille on mahdollistettu osallistuminen urheiluvalmennustoimintaan osana lukio-opintoja. Lukio vastaa ohjelman kokonaisuudessa yleisvalmennuksen järjestämisestä ja palkkaa tämän toiminnan järjestämiseksi henkilökuntaa yleisvalmennusryhmiä vetämään. Urheiluvalmennusohjelmaan osallistuminen ei välttämättä vaadi seuran järjestämää lajinomaista harjoittelua, vaan sen voi toteuttaa myös yleisvalmennuksen puitteissa. Tämä mahdollistaa kaikkien lajien harrastajien hakeutumisen urheiluvalmennusohjelmaan alueen seuran panostuksesta riippumatta.

 

Lajinomaisista harjoituksista osana urheiluvalmennusohjelmaa voivat halutessaan vastata alueen seurat, mutta he tekevät sen omalla kustannuksellaan omien resurssiensa puitteissa. KJT Hockey on lähtenyt mukaan tähän ohjelmaan ja sijoittaa sen myötä henkilö- ja jääresurssiaan tällä hetkellä yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoiden aamujäätoimintaan.

 

Yllä mainittujen rakenteellisten ja kustannuspohjaisten periaatteiden vuoksi KJT Hockey ei tarjoa toisen asteen opiskelijoiden aamujäätoimintaa muille kuin oman seuransa sekä yhteistyöseura Haukkojen pelaajille. Aamujäätoimintaa voidaan pitää yhtenä kriittisenä vetovoimatekijänä pelaajien pitkäjänteiselle harjoittelulle - ilman painetta siirtyä liian varhaisessa vaiheessa etelän alueen liigaseuroihin. Aamujäätoiminnan painopisteenä on henkilökohtaisten lajitaitojen kehittäminen ja sen mahdollistamiseksi pelaajantuntemus sekä sopivan kokoinen harjoitusryhmä ovat tärkeitä.

 

Janne Mellin
Puheenjohtaja
KJT Hockey Ry