Pelaajan oikeudet ja velvollisuudet

ARVOISA PELAAJA JA PELAAJAN VANHEMMAT,

julkaisemalla pelaajan oikeudet ja velvollisuudet seura haluaa herätellä pelaajia ja heidän vanhempiaan pohtimaan yhdessä tekemisen perusteita.

Seura synnyttäessään mahdollisuuksia joukkueen olemassaololle sitoutuu moniin asioihin jo ennen kauden alkua: joukkue tarvitsee jäätä, valmennusta, kirjanpitoa, tilintarkastusta, valmennuspäällikkyyttä, sarjapaikkaa jne. Kauden aikana perityt maksut ovat osiin jaettuja maksueriä koko kauden kuluista.

Samalla tavalla toimii joukkue - sitoutuu tulevaan jo etukäteen. Sen jokaiselle jäsenelle kuuluu oikeuksia ja velvollisuuksia.

Joukkuepelaaminen on yhteistä vastuuta.

 

KJT -pelaajan oikeudet ja velvollisuudet

Pelaajaan oikeuksilla ja velvollisuuksilla halutaan kuvata niitä tärkeimpiä asioita, joista pelaajan suhde seurayhteisöön ja jäsen seuroihin koostuu.

1. HARRASTAA JÄÄKIEKKOA
Pelaaja on oikeutettu osallistumaan joukkueen järjestämiin harjoituksiin, valmennukseen, peleihin ja muihin oheistapahtumiin.

2. VAKUUTUSTURVA
Pelaajan on huolehdittava omasta vakuutusturvastaan vähintään Suomen Jääkiekkoliiton määräämällä tavalla. Vakuuttamaton pelaaja on edustuskelvoton.

3. PELAAJA ON OSA JOUKKUETTA
Pelaaja osallistuu joukkueen säännöistä sopimiseen ja pyrkii parhaansa mukaan noudattamaan niitä. Hän kohtelee joukkueen jäseniä kunnioittaen. Pelaaja ei kiusaa, eikä salli muiden kiusata. Peleissä toimitaan sääntöjen ja hyvän urheiluhengen mukaisesti vastustajan pelaajia arvostaen.

4. TALOUS
Kauden aikana (1.5. – 30.4) joukkueen toimintaan osallistunut pelaaja hoitaa taloudelliset velvoitteensa joukkueelle ja seuralle sovitun aikataulun mukaan.

Kuukausittaiset maksut ovat osamaksuja joukkueen koko kauden kuluista. Siksi on tärkeä ymmärtää, että joukkueen toimintaan sitoudutaan lähtökohtaisesti koko kaudeksi.

5. PELAAJAOIKEUDET
Seura noudattaa mitä Suomen Jääkiekkoliitto on pelaajaoikeuksista ja niiden hallinnasta määrännyt. Vapaan siirtoajan umpeuduttua seura ei myönnä alueen sisäisiä siirtoja kuin erittäin painavista erikseen arvioitavista syistä

6. RAITTIUS JA ANTIDOPING
Pelaaja sitoutuu urheilijalle soveliaaseen elämäntapaan. Alaikäisiltä pelaajilta alkoholi, tupakka ja nuuska ovat kiellettyjä. Doping on kiellettyä kaikilta.

7. YHDISTYKSEN JÄSENYYS
KJT:n seuratoiminnassa olevat pelaajat ovat Shakers Juniorit ry:n ja Tuusulan Juniorikiekko ry:n jäseniä. Jäsenmaksu sisältyy seuratoimintamaksuun.

8. TIETOJEN REKISTERÖIMININEN
Shakers Juniorit ry ja Tuusulan Juniorikiekko ry pitävät jäsenistään lain edellyttämään jäsenluetteloa.

Lisäksi pelaajista voidaan pitää rekisteriä, johon kuuluu yhteystietojen lisäksi jääkiekkoiluun liittyvien tietojen taltiointia. Näitä tietoja ei luovuteta ulkopuoliselle ja niiden lainmukaisesta käsittelystä vastaa yhdistysten hallitukset.